perjantai 2. huhtikuuta 2010

Mokkapalat


Tämä taitaa olla lähes jokaisen herkku ja jokaisella on oma reseptinsä tehdä mokkapaloja.
Meillä on ihastuttu tähän reseptiin, pohja on ihanan kuohkea ja suklainen ja kuorrute taas on voimakkaan kahvin makuinen. Kuorrutteeseen ei tule ollenkaan kaakaojauhetta, mutta voihan sitä lisätä jos mielitekee.

Pohja:
  • 4 munaa
  • 4dl sokeria
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3tl leivinjauhetta
  • 1dl tummaa kaakaojauhetta
  • 150f sulatettua voita tai margariinia
  • 2dl vettä
Kuorrute:
  • 5dl tomusokeria
  • n. 0,5dl vahvaa kahvia
  • 50g sulatettua voita
Laita uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokeri vaahtoon.
Lisää sulatetun rasvan joukkoon vesi, ja kaada seos taikinan joukkoon.
Laita uunipellille leivinpaperin päälle, paista n. 20 min.
Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja valmista sillä aikaa kuorrute.
Tomusokerin joukkoon lisäillään kahvia vähän kerrallaan kunnes seos on tasainen, lopuksi lisää sulatettu voi.
Kaada kuorrute hyvin jäähtyneen pohjan päälle, koristele.

1 kommentti:

  1. Vastavierailulle tulin ja jatkossakin täällä tulen käymään. Joten linkitän myös sinut. Aurinkosta kevättä :=)

    VastaaPoista