tiistai 20. heinäkuuta 2010

Suklaa-juustokakku


Kokeilin suklaajuustokakkua ja hyvää tuli.

Pohja:

125g Digestive keksejä
n. 50g voita sulatettuna

Mousse:

125g tummaa suklaata (käytin Pandan tummaa)
2 liivatelehteä
tilkka vettä
2dl kermaa
2 munaa (2 valkuaista ja 2 keltuaista)
200g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria

Murkaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Painele keksimurut irtopohjaisen vuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin odottamaan.

Erottele valkuaiset keltuaisista.
Sulata suklaa ja jäähdytä se.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma.
Vatkaa valkuaiset erikseen.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne tilkkaan kuumaa vettä.
Sekoita tuorejuusto, sokeri, keltuaiset ja sulatettu suklaa keskenään.
Lisää siihen sulatetut liivatteet hyvin sekoittaen.
Lisää kummatkin vaahdot (kerma ja valkuais) varovasti sekoittaen, älä vatkaa!
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka.

Koristele suklaalla, kaakaojauholla, marjoilla tms.

2 kommenttia:

  1. Tälläiset on mun makuun! :)
    Suklaa on hyvää, ja auttaa lähes joka vaivaan. ;)

    VastaaPoista
  2. Sumi, oikeassa olet suklaa auttaa vaivaan kuin vaivaan :)
    Tässä kakussa suklaa maistuu täyteläisesti!

    VastaaPoista