
Tällä ohjeella on tullut monesti valmistettua erilaisia pikkuleipiä.
n. 70 kappaletta
200 g margariinia
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
n. 6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl kermaa
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi, lisää muna samalla vatkaten.
Lisää kuivat aineet, sekoita nopeasti lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä vähintään tunti jääkaapissa (itse pidän yön yli)
Kaulitse ohueksi levyksi ja tee kuviot.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min.
Jäähtyneet pikkuleivät voi koristella pikeerillä, suklaalla, erilaisilla strösseleillä, tomusokerilla tai sokerilla, mistä vain itse tykkää.
Pikkuleivät voi myös täyttää esim. vadelmamarmeladilla ja laittaa kaksi päällekkäin.
Kuvan pikkuleivissä vadelmamarmeladia välissä, vaaleanpunaiseksi värjättyä pikeeriä päällä ja kaksi suklaa raitaa sekä marsipaani kukkaset.
n. 70 kappaletta
200 g margariinia
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
n. 6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl kermaa
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi, lisää muna samalla vatkaten.
Lisää kuivat aineet, sekoita nopeasti lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä vähintään tunti jääkaapissa (itse pidän yön yli)
Kaulitse ohueksi levyksi ja tee kuviot.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min.
Jäähtyneet pikkuleivät voi koristella pikeerillä, suklaalla, erilaisilla strösseleillä, tomusokerilla tai sokerilla, mistä vain itse tykkää.
Pikkuleivät voi myös täyttää esim. vadelmamarmeladilla ja laittaa kaksi päällekkäin.
Kuvan pikkuleivissä vadelmamarmeladia välissä, vaaleanpunaiseksi värjättyä pikeeriä päällä ja kaksi suklaa raitaa sekä marsipaani kukkaset.
Onpa hempeän kauniisti koristeltu! :)
VastaaPoistaKiitos Tiina :)
VastaaPoistaTodella kauniita katsella. Mita on pikeeri?
VastaaPoistaMarjukka pikeeri on tomusokerin, kananmunan valkuaisen ja sitruunamehusta valmistettu seos.
VastaaPoistaLaitan jossain vaiheessa ohjeita kun on paremmin aikaa :)