tiistai 7. syyskuuta 2010

Sieni-feta piirakka


Syksyn tullessa sienipiirakka on hyvää tarjottavaa vaikka iltapalaksi tai suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään. Täytteeseen voit laittaa omia lempi sieniäsi.
Meillä tämä piirakka kelpaa lapsillekkin.


Pohja:
Sunnuntain piirakka taikinaa pakaste altaastaasta

Täyte:
Sieniä n. 2,5dl esim. suppilovahveroita, kanttarellejä, herkkusieniä
Pieni sipuli
Pieni punainen paprika
Persiljaa tai ruohosipulia
Mustapippuria
Suolaa
Fetaa n. 100g

Kermaa 2dl
3munaa
Juustoraastetta n. 100-150g
mausteita oman maun mukaan

Painele sulannut piirakka taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista sienet, sipuli ja paprika, lisää mausteet (Pippuri, suola ja persilja / ruohosipuli)
ja viimeisenä feta.

Laita sieni seos piirakka pohjan päälle.

Sekoita kerma, munat ja juustoraasteja mausteet ja kaada piirakan päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30min.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.




3 kommenttia:

  1. Harmi kun meillä ei tykkää sienistä muut kuin minä. Pitäis varmaan vaan ujuttaa sieniä ruokiin eikä puhua mitään ;D Tääkin olis niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Hönttä, rohkeasti vaan sieniä ruokiin, ihan pieneksi kun ne pilkkoo/silppuaa ei lapset huomaa mitään :)
    Tätä piirakkaa voisi kokeilla myös pieninä piirakakoina, esim. muffinssi vuoassa ja pakastaa sitten osan niin saa tätä herkkua kun sitä mieli tekee :D

    VastaaPoista
  3. Tarjosimme tätä Halloween-kemuissa. Hyvää oli ja resepti meni eteenpäin jakoon. Jätin paprikan pois, kun perheessä närästysvaivaa, ja laitoin enemmän sieniä ja fetaa tilalle. Nam!

    VastaaPoista