perjantai 2. huhtikuuta 2010

Lime-valkosuklaa kakku




Veljen avovaimo juhli syntymäpäiviään ja toivomuksesta valmistin lime-valkosuklaa juustokakun, jonka sisällä on kokonaisia vadelmia.
Pääsin kokeilemaan Valion uutta maustettua rahkaa ja siihen kuuluvaa ohjetta jota hieman muuntelin mieleisekseni. Ohje on tässä 12 hengelle, mutta kuvan kakku on tehty n. 30 hengelle
Tässä on oma versioni reseptistä

12 hengelle

pohja
  • 200g Domino keksejä
  • 50g sulatettua voita
Täyte
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl Flora vispiä
  • 2prk lime-valkosuklaa rahkaa
  • 2rkl sokeria
  • 1 limen kuoret
  • 1-2 rkl lime mehua
  • n. 100g vadelmia
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala (vuoan koko tälle kakulle 22-24cm) .
Sekoita murustetut keksit ja voisula keskenään ja painele kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon sokeri, maustettu rahka, limen kuoret.
Viimeisenä lisää lime mehuun sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana kerma-rahka seokseen.
Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää jäiset vadelmat sinne tänne lopuksi laita loppu täyte ja tasoita pinta mahdollisimman sileäksi.
Anna hyytyä mielummin seuraavaan päivään.

Lime kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 3dl lime mehua (0,5dl lime mehua ja 0,5dl sokeria, loput vettä)
  • Vihreää elintarvikeväriä
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Valmista lime mehu, sekoittamalla sokeri, elintarvikeväri ja vesi sopivan makuiseksi ja väriseksi.
Ota mehusta noin 0,5dl kattilaan ja kiehauta ja lisää siihen liivatteet.
Sekoita ohuena nauhana muun mehun joukkoon. Anna jäähtyä jonka jälkeen lusikan avulla laita kakun päälle.
Anna hyytyä, jonka jälkeen voit koristella mieluisaksi.
Kuvan kakussa on marsipaani narsisseja ja suklaasta tehtyjä pajunoksia näin pääsiäisen kunniaksi.
Pahoittelen, että kuvat eivät ole huippuluokkaa.
Punaiset pisteet kakussa ovat vadelmista lähtenyttä väriä, elikkä ensi kerralla vadelmat viellä syvemmälle jotta eivät päästä väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti