Tässä raikas sitruunainen juustokakku, jonka päällä on appelsiini kiille ja reunoilla suklaata.
Tämä ohje on helposti muunneltavissa eri makuiseksi kakuksi, esim. mango, appelsiini, vadelma jne. Ja pohjaankin voi laittaa eri keksejä, tässä kakussa Dominoita, mutta kaurakeksit tai vaikka Digestivitkin sopisivat, mutta silloin muista laittaa rasvaa hieman enemmän.
Tämä kakku on tehty n. 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, jolloin kakusta tulee korkeampi ja omasta mielestäni näyttävämpi.
Pohja:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja kuori raaste.
Kiehauta sitruunan mehu ja liota siihen liivatteet, lisää ohuena nauhana kerma-tuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.
Appelsiini kiille:
Lisää liivate-mehu seos lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä, mehu ei saa olla kuumaa kun sen lisää kakun päälle.
Lusikkaa apuna käyttäen kaada liivate kakun päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.
Tämä ohje on helposti muunneltavissa eri makuiseksi kakuksi, esim. mango, appelsiini, vadelma jne. Ja pohjaankin voi laittaa eri keksejä, tässä kakussa Dominoita, mutta kaurakeksit tai vaikka Digestivitkin sopisivat, mutta silloin muista laittaa rasvaa hieman enemmän.
Tämä kakku on tehty n. 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, jolloin kakusta tulee korkeampi ja omasta mielestäni näyttävämpi.
Pohja:
- 200g Dominoita
- 50g Sulatettua voita
- 5 liivatelehteä
- 4dl Flora vispiä
- 400g sitruuna tuorejuustoa
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sokeri ja kuori raaste.
Kiehauta sitruunan mehu ja liota siihen liivatteet, lisää ohuena nauhana kerma-tuorejuusto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli.
Appelsiini kiille:
- 3 liivatelehteä
- 3dl appelsiinimehua
Lisää liivate-mehu seos lopun mehun joukkoon ja anna jäähtyä, mehu ei saa olla kuumaa kun sen lisää kakun päälle.
Lusikkaa apuna käyttäen kaada liivate kakun päälle ja anna hyytyä n. 3 tuntia.
Kaunis kakku. Etenkin reunakoriste on upea. Ja tervetuloa bloggailun ihmeelliseen maailmaan :)
VastaaPoistaUpea!:)Miten tuollainen reunus tehdään?
VastaaPoistaTäytyy sanoa, että jos mä joku päivä perustan konditorian tms, niin soitan sulle ja tarjoan töitä heti ensimmäiseksi! Aivan upeaa, Suvi!!! :)
VastaaPoistaTerkuin, Liisa
Onpa kaunis ja eritoten tuo reunan suklainen koristelu!!
VastaaPoistaupeaa!
VastaaPoistaMitä jos teet 25 hlö ja sen ohje pitäis suurentaa.. Miten mä sen suurentaisin
VastaaPoistaJa miten teet ton suklaakoristeet reunoil ja tehääks noi kukat marsipaaneil