tiistai 25. toukokuuta 2010

Marenkileivokset



Tälläisia marenkileivoksia syntyi. Marenkeja voi tehdä etukäteen ja täyttää niitä jos vaikka yllätysvieraita tupsahtaa kylään.
Näissä täytteenä Flora vispiä jossa hieman punaista väriä ja sokeria,
ja päällä vadelmia.

Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria

vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria lopuksi vähän kerrallaan ja vatkaa voimakkaasti.
Marenki taikina on valmis kun kipon kaataa ylös alaisin ja marenki pysyy siellä.
Lusikoi tai pursota öljytyn leivinpaperin päälle kuvioita.
Laita pelti 100 asteiseen uuniin ja anna marenkien kypsyä parisen tuntia, kunnes marengit tuntuvat kuivilta.

Anna marenkien jäähtyä
jonka jälkeen voit täyttää niitä oman mielen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti